Προσωπική Μέριμνα για τη Σωστή Λειτουργία του Ψυγείου.

Το ψυγείο είναι μία από τις πιο απαραίτητες και χρήσιμες οικιακές συσκευές σε κάθε νοικοκυριό. Ίσως είναι από τις λίγες συσκευές που λειτουργούν συνέχεια χωρίς να τη σταματήσουμε. Λόγω λοιπόν της συνεχής και ασταμάτητης χρήσης του, αυξάνονται και οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουν κάποια βλάβη.

Η κακή χρήση και οι λανθασμένοι χειρισμοί μπορούν να μειώσουν την μακροζωία του ψυγείου σας και να αυξήσουν τον λογαριασμό του ρεύματος.

Το πως και το τι αποθηκεύετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη επηρεάζει το ποσοστό ενέργειας που θα καταναλωθεί. Ένα γεμάτο ψυγείο βοηθάει στην εξοικονόμηση της ενέργειας επειδή είναι λιγότερος ο αέρας που χρειάζεται να παγώσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το γεμίσουμε υπερβολικά διότι ένα παραγεμισμένο ψυγείο μειώνει την ροή του αέρα μέσα στη συσκευή και έχει ως αποτέλεσμα την χαμηλή απόδοση του. Στο ψυγείο επίσης είναι πολύ σημαντικό να καλύπτονται όλα τα φαγητά διότι εκτός του ότι θα μυρίζουν και θα γίνει αλλοίωση της γεύσης, η υγρασία που θα δημιουργηθεί θα επηρεάσει τον συμπιεστή του ψυγείου με αποτέλεσμα να δουλεύει περισσότερο.

Σημαντικό είναι να γίνεται και η ανάλογη συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πιο συγκεκριμένα, το πηνίο στο πίσω κάτω μέρος της συσκευής θα πρέπει να διατηρείται καθαρό από τη σκόνη. Κατά αυτό τον τρόπο ο συμπιεστής λειτουργεί καλύτερα και οικονομικότερα.

Ωστόσο αρκετές είναι οι φορές που αντιλαμβανόμαστε ότι το ψυγείο έχει συσσωρεύσει πάγο και το προσπερνάτε χωρίς να δίνετε σημασία. Είναι πολύ σημαντικό ανά 6 μήνες να γίνεται μία απόψυξη. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει πιο συχνά στα non-frost ψυγεία. Πιο συγκεκριμένα, μία 48ωρη απόψυξη με ανοιχτές τις πόρτες εκτός πρίζας βοήθα το ψυγείο να λειτουργεί ομαλά και να λιώνει ο πάγος.

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την ορθή λειτουργία του ψυγείου μας είναι η θερμοκρασία. Δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικά χαμηλή. Η ιδανική θερμοκρασία δεν θα πρέπει να είναι κατώτερη η ανώτερη των 3-4 βαθμών κελσίου. Εάν δεν είμαστε σίγουροι για τη θερμοκρασία, ένας τρόπος να καταλάβουμε και να την ρυθμίσουμε είναι να τοποθετήσουμε ένα θερμόμετρο μέσα σε ένα ποτήρι ανάμεσα στα προϊόντα. Το αφήνουμε για 24 ώρες ούτως ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα της θερμοκρασίας.

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε είναι να τοποθετούμε τα ψυγεία μέσα σε ντουλάπα. Σε έπιπλο τοποθετούνται μόνο τα εντοιχιζόμενα ψυγεία και όχι όλων των τύπων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζει την παροχή ρεύματος και νερού. Ωστόσο, δεν διαχέεται άνετα η ροή του αέρα και δεν αναπνέει ο συμπιεστής με αποτέλεσμα το ψυγείο να χάνει την απόδοση και να μην ψυχή σωστά. Θα πρέπει να τοποθετείται στο πιο δροσερό σημείο της κουζίνας αποφεύγοντας τα σημεία δίπλα από την κουζίνα, το φούρνο και τα παράθυρα.

MG CLIMA SERVICE

Υπηρεσιες διάγνωσης και επισκευής για κλιματιστικά, ψυγεια, κουζίνες, πλυντήρια και εστίες κουζίνας. Εξυπηρετούμε Αγία Παρασκευή, Ηλίσια, Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Χολαργό, Παπάγου, Χαλάνδρι, Πειραιά και Αττική
ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram