Επισκευή Βλαβών Κλιματιστικού

συμβατικό / inverter/ κεντρική μονάδα

Υπηρεσίες
Επισκευή Βλαβών Κλιματιστικού
Οι βλάβες που μπορεί να επηρεάσουν την ορθή λειτουργία ενός κλιματιστικού είναι πολλές αλλά όχι μη επιδιορθώσιμες.

Βλάβη: "Το κλιματιστικό στάζει νερά"

Πολύ συχνά συμβαίνει το κλιματιστικό να στάζει νερά. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το κλιματιστικό δεν έχει φρέον, με αποτέλεσμα να παγώνει το στοιχείο του κλιματιστικού εσωτερικά. Στην περίπτωση αυτή ο τεχνικός εντοπίζει πόσα γραμμάρια ψυκτικού υγρού έχουν χαθεί και συμπληρώνει την αντίστοιχη ποσότητα.

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί το κλιματιστικό να στάζει νερά οφείλεται στο ότι δεν έχει γίνει ποτέ συντήρηση ή το κλιματιστικό να μην έχει συντηρηθεί σωστά ,με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μούχλα στην αποχέτευση και η εσωτερική μονάδα να στάζει νερά. Τα υγρά ενός κλιματιστικού έχουν φυσική ροή και δεν φεύγουν με πίεση.

Βλάβη: "Δουλεύει η εσωτερική και εξωτερική μονάδα αλλά δεν βγάζει αέρα"

Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να συναντήσουμε συχνά κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού μας είναι να δουλεύει και η εσωτερική και εξωτερική μονάδα αλλά να μην βγάζει αέρα.

Όταν συναντούμε την βλάβη αυτή σε Inverter κλιματιστικά είναι τρεις οι παράγοντες που μπορεί να οφείλεται η δυσλειτουργία του κλιματιστικού ,όπως :
Το κλιματιστικό να έχει κάψει την πλακέτα του, που στην περίπτωση αυτή θα πρέπει η πλακέτα να αφαιρεθεί και να παραχωρηθεί στον ηλεκτρονικό προς επισκευή.
Να έχει διαρροή ψυκτικού υγρού. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει πρώτα να εντοπιστεί η διαρροή και έπειτα να συμπληρωθεί με φρέον το κλιματιστικό.
Να έχει σταματήσει ο αισθητήρας να λειτουργεί. Οι αισθητήρες σε ένα κλιματιστικό αντιλαμβάνονται τη θερμοκρασία του χώρου και δίνουν εντολή στην πλακέτα και έπειτα στον κινητήρα (παύουν να λειτουργούν από την απότομη τάση του ρεύματος).
Στα συμβατικά on/off κλιματιστικά οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που μπορεί το κλιματιστικό να μην βγάζει αέρα αλλά να λειτουργεί η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα είναι:
Να έχει κάψει τον πυκνωτή. Συνήθως δείχνει πώς λειτουργεί αλλά δεν εφοδιάζεται με ρεύμα ο κινητήρας. Ο ρόλος του πυκνωτή είναι να δυναμώνει την τάση του ρεύματος για να παίρνει μπρος ο κινητήρας.
Να έχει διαρροή ψυκτικού υγρού. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει πρώτα να εντοπιστεί η διαρροή και έπειτα να συμπληρωθεί με φρέον το κλιματιστικό.

MG CLIMA SERVICE

Υπηρεσιες διάγνωσης και επισκευής για κλιματιστικά, ψυγεια, κουζίνες, πλυντήρια και εστίες κουζίνας. Εξυπηρετούμε Αγία Παρασκευή, Ηλίσια, Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Χολαργό, Παπάγου, Χαλάνδρι, Πειραιά και Αττική
ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram